In de aanbieding:
ct_helmen

Avontuurlijke banen voor briljante techneuten en marine officiers. Met een helikopter naar je werk en vrij uitzicht op zee.

Er zijn allerlei soorten banen in de Offshore. Varende en niet varende werkplekken. De meeste banen zijn gewoon aan wal. Denk daarbij aan de ontwerpers maar ook de operators die op afstand installaties bedienen. Maar ook banen op allerlei plaatsen op aarde en onder de meest uiteenlopende omstandigheden. Aan de wal, op een platform of op zee, of op een schip. Banen met veel verantwoordelijkheid en waar je stevig in je schoenen moet staan. Hier een aantal voorbeelden.

Ontwerper van Offshore installaties

Deze banen zijn te vinden bij ontwerpafdelingen van de grote Nederlandse Offshore bedrijven en engineeringsbureaus. Je ontwerpt grote constructies op zee, installaties op schepen voor het boren, hijsen, afzinken of voor inspecties. Je helpt mee aan alle uitvindingen die nodig zijn voor het succesvol maken van de energietransitie. Werken aan absoluut nieuwe dingen!

Projectleider

Binnen alle Offshore bedrijven is er een groot tekort aan projectleiders. Je wordt natuurlijk niet direct na je opleiding projectleider van een miljoenenproject. Je wordt eerst project medewerker waarin je allerlei deelaspecten van projecten uitzoekt. Maar je staat meteen midden in de praktijk en kan met je eigen ogen zien hoe je grote projecten moet uitvoeren. En na een aantal jaren mag je laten zien dat je het zelf kan.

Varende functies

Een baan op een Offshore schip vind je misschien wel spannender en afwisselender dan op een koopvaardij schip. Als dat zo is, dan zijn er legio functies op pijpenleggers, kraanschepen, schepen voor het plaatsen van windmolens, supply schepen, diving support vessels, sleepboten en varende boorschepen.

Offshore operator

Het aansturen van olie- en gasbronnen of installaties voor het beheren van een windpark worden steeds complexer. Er wordt steeds meer geautomatiseerd, veel installaties worden op afstand bediend. Als je geen echte uitvinder bent maar wel houdt van het aanpakken van lastige technische vraagstukken, dan vind je het misschien spannend om storingen te verhelpen en processen te verbeteren. Je hebt dan te maken met productie processen, mechanica, elektronica en software. Iets voor jou?

De opleidingen binnen het HBO Offshore Network kunnen je helemaal klaarstomen voor al deze functies.