Posted by & filed under Nieuws.

Taller and Deeper: the Upscaling of Offshore Wind

Dit jaar vind het jaarlijkse HBO Offshore Symposium plaats bij de Hogeschool Rotterdam. De locatie is de RDM Campus, Heijplaat.

Uniek aan dit jaarlijkse interactieve symposium is dat 200 hbo-studenten uit het hele land en medewerkers van bedrijven uit de offshorebranche samenkomen. De vierdejaarsstudenten volgen een minor die gerelateerd is aan offshore bij de vijf hbo-instellingen die zijn aangesloten bij het HBO Offshore Network.

Het thema ‘Offshore Wind’ is gekozen omdat de opbrengst van windparken op zee een steeds interessantere component vormt van de energietransitie. De sprekers in het ochtendprogramma zullen aangeven wat de uitdagingen zijn voor de verdere ontwikkeling van windenergie op zee. In het middagprogramma zullen de studenten in teams werken aan technische oplossingen die kunnen leiden tot belangrijke doorbraken. Daarmee dingen ze mee naar de HBO Offshore Award 2017. Deze zal aan het einde van de dag uitgereikt worden.

Er wordt ook een Award uitgereikt voor het beste afstudeerverslag over een Offshore-onderwerp. Deze BSc Graduation Award wordt uitgereikt door de afdeling Offshore Techniek van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI).

 

Voor het volledige programma, zie hieronder. Het symposium is kosteloos en u bent van harte welkom.
Uitnodiging Symposium

Laat een reactie achter

  • (will not be published)