Posted by & filed under Nieuws.

Ieder jaar organiseert het HBO Offshore Network een symposium. Uniek aan dit jaarlijkse interactieve evenement is dat 200 hbo-studenten uit het gehele land en medewerkers van bedrijven uit de offshore en de energiebranche samenkomen. De 4de jaars studenten volgen op dit moment een minor die gerelateerd is aan offshore en de energietransitie bij de zes hbo-instellingen die zijn aangesloten bij het netwerk.

Het thema is gekozen omdat de Offshore Wind een steeds belangrijkere rol gaat spelen in de energie transitie maar dat er voor efficiënte opslag en distributie is nog veel innovatie nodig.

De sprekers in het ochtendprogramma zullen aangeven wat de uitdagingen en bottlenecks zijn binnen dit thema. Ook zal de prijs voor het beste afstudeerwerk worden uitgereikt door KIVI Offshore Techniek. In het middagprogramma zullen hbo studenten in teams werken aan technische oplossingen die kunnen leiden tot belangrijke doorbraken. Daarmee dingen ze mee naar de HBO Offshore Award 2018. Deze zal aan het einde van de dag uitgereikt worden.

HBO Offshore Network

Het is een samenwerkingsverband tussen de offshore gerelateerde opleidingen van Avans Hogeschool , Hogeschool Rotterdam, HZ University of Applied Sciences, NHL Stenden, Hogeschool Van Hall Larenstein, Maritiem Instituut Willem Barentsz en Hogeschool Arnhem en Nijmegen.

Doelstelling van het Network is meer studenten met de juiste kwalificaties op te leiden voor de Nederlandse offshore industrie en de bedrijven die actief zijn op het gebied van energie op zee. In alle opleidingen wordt intensief samengewerkt met de 30 belangrijkste bedrijven van Nederland in dit domein in de vorm van colleges, excursies en projecten. 

 

Uitnodiging Symposium

Laat een reactie achter

  • (will not be published)